A 2020. év a folyóirat számára új fejezetet nyit, hiszen útjára indítjuk honlapunkat. A szerkesztő ilyenkor visszatekint az elmúlt évtizedekre, hogy könnyebben megfogalmazza, honnan indult a lap, merre tart, s egy biztos: továbbra is keressük azokat a fórumokat, ahol együtt lehetünk, együtt gondolkodhatunk. E honlap indulásával együtt örömhír az is, hogy az eddigi lapok digitalizált formában elérhetők az "Archívum" menüpont alatt.

Oldalunkon a korábban megjelent írásokból is szemezünk, hiszen a folyóiratban számos maradandó, különböző kutatási területek számára "szakirodalomként" használatos, megkerülhetetlen írás is napvilágot látott, nem beszélve arról, hogy szépirodalmi első közlések helyévé is vált a lap.

Számos évfordulóról emlékezünk meg idén. Még inkább felértékelődik így az 1995-ös legelső lap, amelyben olvashatunk Boleratzky Lórándtól Ordass Lajos püspökségéről (Ordass Lajost 75 éve, 1945-ben választották püspökké); Jeszenszky Géza a trianoni békediktátum hetvenötödik évfordulójára írott megemlékezéséről (idén a századik év távlatából tekintünk vissza); és olvashatunk idei első számunkban ugyancsak az ő életművével foglalkozunk többek között. Hamarosan jelentkezünk tavaszi lapunkkal!