Ajánló

Kutatni, közreadni, tanulni

Csermelyi József ajánlója az Újkor.hu-n

Luther Kiadó által megjelentetett Credo – Evangélikus Folyóirat idén a 27. évfolyamába lépett. Az új szerkesztőség küllemében megújított, de szellemiségében az elődök munkáját folytató, teológiailag elkötelezett, de más felekezet felé is nyitott lapot ajánl az olvasó figyelmébe, együtt gondolkodásra hívva. Id. Hafenscher Károly, a lap korábbi főszerkesztőjének szavaival élve, szándékunk

„megszólítani és megszólaltatni evangélikus értelmiségünket, így sajátos értékeinket felkutatni, őrizni és közreadni, tanulni, gazdagítani írókat és olvasókat egyaránt”.

Az új szerkesztőgárda – Isó M. Emese, Bojtos Anita, Mádl Janka és jómagam – a lap alcíméhez hűen továbbra is elsősorban evangélikus szűrőn keresztül foglalkozik a keresztény társadalmat érdeklő-érintő témákkal, amelyek a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is változatos tematikájú, történeti, teológiai, kulturális és művészeti írások lesznek. Jelen szám olvasói már megtapasztalhatják ennek az ígéretnek a valóra válását, ehhez elég megnézni a tartalomjegyzéket, illetve átlapozni a kiadványt, amelyben a hosszabb tanulmányok mellett interjú, versek és könyvismertetők is helyet kaptak.

Folytatás az Újkor.hu-n….