Podcast

Hallásból van: Elindult a KötőSzó podcastcsatornája

Beszélgetések, prédikációk, igemagyarázatok, könyvbemutatók és még sok más tartalmas, hiterősítő vagy épp húsba vágó kérdést megválaszoló hanganyag várja az érdeklődőket a Kötőszó Spotify-csatornáján, ahol Credo-tartalmakkal is találkozhatnak a hallgatók!

Korunk egyik legkedveltebb médiatartalma a podcast lett, amelyet autózás, séta, kocogás vagy akár főzés közben is hallgathatunk. Jó hír, hogy már egy ideje a Magyarországi Evangélikus Egyház is jelen van több folyamatosan bővülő csatornával a világ vezető hanganyag-szolgáltató platformján. A különböző evangélikus kötődésű zenekarok felvételei mellett podcastok, igehirdetések is meghallgathatók a Spotifyon. Garantáltan nem fog unatkozni, aki követni kezdi az alábbi linkeken elérhető megosztásokat.

Kötőszó-podcast
Az Evangélikus Információs Szolgálat csatornája könyvbemutatókat, tematikus beszélgetéseket és időnként vitákat is közread. A fiatalabb generációt, a keresőket, az érdeklődőket, az útközben levőket is megszólító tartalmak az ő kérdéseikre is keresi a válaszokat. (Az első Credo-anyag is elérhető, ehhez elegendő ide kattintani.)

Evlelkészpodcast
Kovács Viktor ajkai evangélikus lelkész csatornája lélekről, életről, Istenről, spiritualitásról, hitről, egyházról és a Bibliáról szóló beszélgetésekkel. A fiatal vlogger évek óta a Kötőszó blog szerzőcsapatának tagja, aki saját podcasttartalmakkal is szolgál az Evlelkész csatornán.

Erős Vár-podcast
A Zsíros András evangélikus lelkész szerkesztette csatornán Lázárné Skorka Katalin lelkésznő és Nagy Zoltán evangélikus esperes meghívott előadókkal folytatott beszélgetései hallgathatók igen széles témakínálattal.

Prédikációk a fasori evangélikusoknál
Aradi György és Magyarkuti Gyuláné Tóth Katalin prédikációi mellett Csepregi András iskolalelkész igehirdetéseivel is frissül időről időre a budapest-fasori evangélikus templomból sugárzott csatorna.

Evangélikus zenekarok
Egy közös műsorlistán elérhető a Lift!, a M Is.K.A., a Gábriel, a Promise, a Közel, a Mandák Band és egy sor további kiváló evangélikus zenekar jó néhány száma. A csatorna szerkesztői a kiado@lutheran.hu címre várják az evangélikus kötődésű zenekarok, illetve dalok elérhetőségét, hogy újabb tartalmakkal bővülhessen a már most is változatos és színes élményt kínáló zenedoboz.

40 nap alatt az Én körül
Ezzel a címmel jelent meg 2019-ben Klaus Douglass és Fabian Vogt könyve a Luther Kiadó gondozásában, amelynek magyar evangélikus zenészek előadásában rögzített zenei melléklete már a Spotifyon is elérhető.

És még sokan mások…
Mindenképp érdemes böngészgetni a Spotifyon, mert egy sor további evangélikus kötődésű előadó (a Gábriel zenekarGryllus Dánielaz Izsóp és az Izsópkaa Jónás és Jézus rockoratóriuma Kaleidoszkóp Társulata Korál-szigeta Közel együttesa M.Is.K.A.a PromiseSmidéliusz Gábor és a Pécsi Evangélikus Egyházközség kórusa) felvételei közül is csemegézhetünk.