Ajánló

Hittel az egyetemen – Keresztény Gólyatábor 2022

HEGY. Ha eszembe jut, mindig egy óriási mosoly terül el az arcomon. És hogy mi is ez? Miben más, mint a többi gólyatábor? Abban, hogy amellett, hogy felkészít az egyetemi életre és fergeteges élményekkel gazdagít, közösséget is ad. Egy megtartó, keresztény közösséget. És mégis hogyan? Engedjétek meg, hogy kicsit bemutassam, nekem milyen is volt gólyaként, majd szervezőként.

Márki Léna

2020-ban voltam gólya, amikor is minden viszontagság és nehézség ellenére végül sikerült megtartani a tábort a pandémia közepette, amelyet azt hiszem, a Jóistennek köszönhettünk. Nagy elvárásokkal és izgalommal utaztam le Bodajkra. Leérkezve nagy örömmel fogadtak minket a szervezők, és már bele is csaptunk a közepébe, intenzív 5 nap kezdődött. Az első programponton már azt éreztem, jó helyre jöttem. Lehetőséget kaptunk, hogy a mi szakunkon tanuló felsőbb évesekkel beszélgessünk és rengeteg hasznos információt tudjunk meg a leendő egyetemünkről. Ezek után kiscsoportokra oszlottunk, az ekkor megismert emberekkel később sok időt töltöttünk együtt. És hogy milyen programok voltak? Volt itt minden: borkóstoló, városi vetélkedő, akadálypálya, sportnap, tánctanítás, tábortűz, vízicsata, szentségimádás és a tábor megkoronázása, az utolsó esti bál. Igazság szerint nem tudok választani, hogy melyik volt a legjobb. Minden programhoz tudok egy jó történetet, amely különlegessé teszi. A tábor során sok régi baráttal találkoztam és megannyi újat is szereztem. Így szeptemberben, amikor elkezdődött a tanév mind az egyetemen, mind a választott közösségemben, sok ismerős arccal találkoztam. Mi kihoztuk a tábor minden percéből a maximumot, de nemcsak mi, hanem a szervezők is, akiknek mindezeket köszönhettük.

Tavaly kipróbálhattam a másik oldalt is, hiszen a gólyaként megélt élményeim által motiválva jelentkeztem szervezőnek és részt vehettem a tábor lebonyolításában. Sok kihívással találkoztam a szervezés során, amelyre gólyaként nem is gondoltam volna. Minden program, az egész tábor ugyanolyan jó volt, mégis más. Most én fogadhattam a sok csillogó szemű gólyát a regisztrációnál, én mosolyoghattam rájuk és köszönthettem őket. Együtt nevethettem velük a kicsoportos beszélgetéseinken, szurkolhattam, hogy megnyerjük a sportnapot, lelkesíthettem őket amikor kicsit lámpalázasak voltak a tábortűzi előadásuk előtt, és a leglelkesebb szurkolójuk lehettem amikor azt befejezték. Folyamatosan rohantunk, pörögtünk ezerrel, mindenki végezte a maga dolgát. És mindez megérte. Sok munka és erőfeszítés áll a HEGY hátterében. Viszont amikor a tábor zárásánál 200 gólya percekig tapsolt nekünk köszönetképpen, akkor éreztem, hogy megérte. Ez az, amiért szervezőnek jelentkeztem, hogy egy élményekben gazdag tábort adhassak a gólyáknak, amelyre még sokáig emlékezni fognak, és amelynek emlékeit magukkal vihetik az egyetemre is. Annyi minden történik itt 5 nap alatt, hogy kihívás ezt néhány mondatban összefoglalni. Elmondani nehéz, így azt gondolom: át kell élni!

2022-ben Szolnokon kerül megrendezésre augusztus 8-13. között a HEGY. 
További információkért érdemes a Facebook- és Instagram-oldalaik, továbbá YouTube-csatornájukat követni. Továbbá honlapukon is sok érdekességet találnak az érdeklődők:
https://www.hittelazegyetemen.hu
https://www.instagram.com/hegygolyatabor/
https://www.youtube.com/user/KeresztenyGolyatabor